Australien med i amerikansk ledet styrke

  0
  REKLAMA

  Det australske overvågningsfly vil være klar inden udgangen af i år, mens fregatten først vil være til rådighed næste år.

  Storbritannien har allerede to krigsskibe i Den Persiske Golf, destroyeren HMS Duncan og fregatten HMS Montrose. Yderligere to krigsskibe er på vej – destroyeren HMS Defender og fregatten HMS Kent. De to sidstnævnte befinder sig lige nu i Middelhavet med kurs mod Suez Kanalen.

  Den britiske regering afslog fra starten at deltage i den amerikansk ledede styrke. Det skete med henvisning til den hårde linje amerikanerne har anlagt overfor Iran. Men briterne skiftede holdning da den nye premierminister Boris Johnsson kom til magten.

  USA har sagt, at de ikke vil deltage direkte i flådestyrken, men bistå styrken med efterretningsoplysninger og elektroniske data.

  Redaktionen

  (Visited 8 times, 1 visits today)