Iran udvider sine trusler mod skibstrafikken

  0
  REKLAMA

  Trusler om at lukke Hormuzstrædet, der er et knudepunkt for transport af en stor del af verdens olieproduktion, har været fremført af Iran i en rum tid. Og Iran tilbageholder fortsat det britisk flagede Stena Impero, i den optrappede konflikt med primært USA, som også Storbritanien blev en del af, da en iransk tanker blev opbragt ved Gibraltar.

  Men landet udvider nu sine trusler mod den internationale skibsfart, hvis det lykkes for USA at lukke helt ned for Irans eksport af råolie med hjælp fra andre lande:

  “Verdens lande ved, at hvis olien bliver fuldstændig omfattet af sanktioner og Irans olieeksport bringes ned på nul, så kan de internationale farvande ikke være så sikre som tidligere, “ sagde præsident Rouhani.

  “Så et ensidigt pres mod Iran kan ikke være til deres fordel og garanterer ikke deres sikkerhed i regionen og i verden,” tilføjede præsidenten.

  Landets udenrigsminister tilføjede, at Iran kan handle “uforudsigeligt” som svar på “uforudsigelige” amerikanske tiltag under præsident Donald Trump.

  “Og gensidig uforudsigelighed vil føre til kaos,” advarede udenrigsminister Mohammad Javad Zarif.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 7 times, 1 visits today)