Gammel dansk færge klar til at redde liv

  0
  REKLAMA

  Efter 10 måneder i Guinea er Africa Mercy netop ankommet til Senegal i Vestafrika, hvor de 400 frivillige ombord nu vil tilbyde gratis lægehjælp og operationer til de mange millioner senegalesere, der kun har begrænset adgang til livsvigtig lægehjælp.

  Det er første gang siden 1994, at Mercy Ships besøger landet.

  ”Mange liv vil blive forandret,” siger Ulla J. Holst, Generalsekretær i Mercy Ships Danmark og uddyber: ”Fra august 2019 til juni 2020 planlægger Mercy Ships at gennemføre 1.200-1.700 gratis operationer om bord på Africa Mercy og behandle mere end 4.000 patienter på tandklinikken på land. Det er mennesker med grå stær, læbe-ganespalte, tandbylder, klumpfødder, struma, fødselsskader, brandskader og andre lidelser, der vil få hjælp.”

  Dronning Ingrid blev solgt til Mercy Ships i 1999 for 6,5 mio. dollar. Herefter startede en længere varende ombygning, der ændrede færgen fra en transportmaskine på Storebælt til et hospitalsskib med fem operationsstuer, en intensiv afdeling, en CT-scanner, røntgen, laboratorier, og en opvågningsafdeling med 77 senge.

  “På de øverste dæk, kan der indkvarteres op til 484 besætningsmedlemmer, herunder familier, par og enkeltpersoner. Skibet har 126 kahytter, en daginstitution, en skole for alle aldersgrupper inkl. high school, et bibliotek, et møntvaskeri, et lille supermarked, en restaurant, en gymnastiksal, butikker og en doneret Starbucks café. Desuden er der værksteder, mødelokaler, og lokaler med arbejdspladser for alle back-office funktioner. Der medbringes ca. 28 køretøjer (Land Rovers), samt en række containere, med reservedele og forsyninger,” oplyser Mercy Ships.

  Kilde: Mercy Ships

  (Visited 2 times, 1 visits today)