Norden fastholder forventninger trods minus

  0
  REKLAMA

  Regnskabet viser røde tal for såvel Dry Operator (-6 mio. dollar), Dry Owner (-2 mio. dollar) og Tank (-3 mio. dollar), men Norden fastholder alligevel forventningerne til helårsresultatet.

  “Dry Operator kom ind i kvartalet på det forkerte ben, men formåede hurtigt at tilpasse sin position og dermed generere en positiv margin. Dette var dog ikke nok til at forhindre et tab i forretningsenheden. Til trods for det skuffende resultat forventer vi stadig, at Dry Operator vil levere et positivt helårsresultat, hvilket i kombination med et styrket forward-marked i tank gør det muligt for NORDEN at fastholde vores samlede forventninger til året til et overskud i 2019 på USD 25-60 mio,” skriver Jan Rindbo, CEO i Norden i kvartalsregnskabet.

  Fastholdelsen af forventningerne til det samlede helårsresultatet sker på trods af en nedjustering af forventningerne på Dry Operator delen fra niveauet 15-25 mio. dollar til 0-10 mio. dollar. Denne justering modvirkes at en større tiltro til Tank, hvor forventningerne opjusteres fra 15-30 mio. dollar til 30-45 mio. dollar, mens forventningerne til skibsejerforretningen Dry Owner fastholder på niveauet minus 5 til 5 mio. dollar.

  Det justerede resultatet for 1. halvår i år blev et underskud på 5 mio. dollar mod et overskud på 12 mio. dollar i samme periode i fjor.

  Det svage resultat på tørlastmarkedet tilskrives et svært marked med “kun få attraktive handelsmuligheder” og Norden kalder generelt resultatet for “skuffende”.
  En overraskende høj efterspørgsel på kul fra Kina og Indien i 2. kvartal gav et tiltrængt løft, men ikke nok til at sikre et overskud, skriver selskabet.

  På børsen fik kvartalsresultatet kursen på aktien til at falde. Den lå ved åbningen i morges på lige knap 92 kr., men handles nu til ca. 86,50 kr. – et fald på godt 7 pct.

  Kilde: Norden

  (Visited 14 times, 1 visits today)