Fredriksen og Trafigura i bunkersamarbejde

  0
  REKLAMA

  Det er bulkerrederiet Golden Ocean og tankskibsrederiet Frontline, der har indgået en ikke bindende aftale med Trafigura om at skabe, hvad de selv kalder “en af verdens førende bunkerleverandører”.

  Det nye initiativ tages på baggrund af de omfattende forandringer, som forventes i bunkermarkedet, når IMO´s nye svovlregler træder i kraft 1. januar 2020.

  “Det er forventningen, at IMO 2020 vil skabe logistiske problemer for skibeejere globalt. Ud over at være en overbevisende økonomisk mulighed, vil vores deltagelse i dette joint venture også sikre, at vi kan fremskaffe skibsbrændstoffer til konkurrencedygtige priser kontinuerligt,” hedder det i en fællesudtalelse fra topcheferne i Golden Ocean og Frontline, Birgitte Ringstad Vartdal og Robert Hvide Macleod.

  Begge selskaber er kontrolleret af Fredriksens Hemen Holding, og de to selskaber vil til sammen sidde på 25 pct. af ejerskabet til det nye samarbejde.

  Trafigura, der i forvejen er bunkerleverandør, vil stå for den fysiske del af forretningen i det nye samarbejde, som også topchefen i det globale handelsselskab forventer sig meget af.

  “Vi ser frem til at levere en vigtig service til vores kunder og til i samarbejde med Golden Ocean og Frontline at vækste denne satsning til en af verdens førende leverandører af skibsbrændstof i de kommende år,” udtaler Jeremy Weir, CEO i Trafigura.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 9 times, 1 visits today)