DFDS får børs-hug på grund af Brexit

  0
  REKLAMA

  Prisen på aktien nåede at ramme kurs 216 kr., inden den stabiliserede sig omkring kurs 220, hvor den lå ved middagstid.

  Faldet kom efter offentliggørelsen af halvårsregnskabet for DFDS, hvor forventningerne for hele året blev skruet ned. Forventningerne til væksten i omsætningen blev reduceret fra 10-12 pct. til 6-8 pct., mens forventningen til EBITDA for hele året blev reduceret med 6 pct.

  “Vi er en rigtig god indikator for, hvad der sker mellem Europa og UK med vores store flåde og mange touchpoints. Og det kunderne kan se, er, at der ikke bliver sat gang i nye investeringsprojekter. Og alle har jo set bilproducenter lukke ned eller flytte til Europa, og det betyder altsammen noget for aktivitetsniveauet,” siger adm. dir. Torben Carlsen, DFDS til Børsen.

  “Vi har meldt ud, hvordan vi tror, Brexit kommer til at ramme os. Og vi synes egentlig – i betragtning af, at det er halvdelen af vores forretning, og fordi vi også ser noget recession i Tyrkiet, der er et andet af vores store markedet – at en justering på godt 6 pct. er relativt nådigt sluppet og jo viser, at hovedparten af handlen fortsætter,” siger Torben Carlsen, adm. dir. i DFDS til Børsen.

  Redaktionen

  (Visited 10 times, 1 visits today)