Evergreen indfører rekord-bøder

  0
  REKLAMA

  Evergreen har nu oplyst sine kunder om, at enhver forkert deklaration af farligt gods vil koste en bøde på 35.000 dollar pr. container. Rederiet mere end fordobler dermed den ekstra regning, som en kunde kan imødese ved forkert deklarering.

  Baggrund for rederiernes håndfaste tilgang til forkert deklarerede containere er, at næsten 25 pct. af de alvorlige hændelser, der indtræffer på containerskibe, kan henføres til forkert deklareret gods i containere.
  Forsikringsselskabet TT Club advarede fornylig om, at der nu i gennemsnit udbryder en større brand ombord på et containerskib hver anden måned.

  En af de helt alvorlige ulykker, forårsaget af brand i containere med farligt gods, indtraf i fjor, da der udbrød brand i containere ombord på Maersk Honam. Fem besætningsmedlemmer omkom og førte iøvrigt til, at Maersk ændrede sine stuveregler på containerskibene.

  Maersk er sammen med bl.a. OOCL blandt de rederier, der endnu ikke har fastsat bødestørrelsen ved forkert deklaration af gods i containere.

  Kilde: Splash

  (Visited 6 times, 1 visits today)