Ørsted øger indtjening på havvind

  0
  REKLAMA

  Det grønne energiselskab, Ørsted er godt på vej til at opfylde sin målsætning om et driftsresultat for hele året på mellem 15,5 og 16,5 mia. kr. I årets første seks måneder opnåede selskabet således et driftsresultat på 8,8 mia. kr., hvilket er en stigning på 2 pct. i forhold til samme periode i fjor.

  Og Henrik Poulsen er da også godt tilfreds.
  “2019 har indtil videre været et rigtig godt år for Ørsted,” siger han i forbindelse med halvårsregnskabet.

  Ikke mindst lægger selskabet vægt på de to projekter, som Ørsted vandt i USA i årets andet kvartal. Projekterne omfatter opførelsen af to havvindmølleparker på henholdsvis 1,1 GW og 880 MW, der forventes at være i drift i 2024.

  “Det har været et meget tilfredsstillende kvartal, hvor vi har set en udvikling, der flugter med vores forventninger. Det har været et stort gennembrud i USA at vinde de her to store projekter, så det har selvfølgelig fyldt meget,” siger Henrik Poulsen til Ritzau Finans.

  Fodfæstet i USA betyder i følge topchefen, at Ørsted er godt på vej til at nå ambitionen om at have etableret 15 GW havvind-kapacitet i 2025.

  Driftsresultatet fra Ørsteds havvindmølleparker landede på 5,9 mia. kr. for første halvår, hvilket er en stigning på 18 pct. forhold til samme periode i fjor.

  Kilde: Ørsted

  (Visited 3 times, 1 visits today)