J. Lauritzen forlader det engelske flag

  0
  REKLAMA

  Otte tankskibe og en bulker har forladt det britiske skibsregister i de sidste tre uger i kølvandet på den øgede risiko for at sejle med britisk-flagede skibe gennem Hormuzstrædet.

  Det seneste skib, der har forladt det britiske skibsregister, er det 11.787 dwt store LPG-tankskib, Kathrine Kosan, der også var et af de første skibe, der var tvunget til at forblive i Golfen efter den iranske revolutionsgardes tilbageholdelse af Stena Impero.
  Skibet ligger nu for anker ud for Jubail i Saudi Arabien, efter det pr. 1. august overgik til Dansk Internationalt Skibsregister.

  J. Lauritzen ønsker overfor Lloyds List ikke at kommentere på timingen i omflagningen af skibet eller på, om sikkerhedsspørgsmål spillede ind.
  Valget af flag var “del af den igangværende indsats for at finjustere vores operationer,” sagde senior vicepræsident Jens Søndergaard i et e-mail-svar til Lloyd’s List.

  “Som et dansk registreret selskab, der er underlagt de danske tonnage skatteregler, er det J. Lauritzens politik at støtte Dansk Internationalt Skibsregister, når vi finder det hensigtsmæssigt. Som en konsekvens af vores politik har vi gennem de senere år omflaget seks af vores gastankskibe til DIS,” siger Jens Søndergaard i e-mailen til Lloyds List.

  Den seneste bølge af udflagninger fra det britiske skibsregister kommer oven på det markante fald i den britiskregistrerede flåde, som Brexit har været skyld i.

  I 12 måneds perioden op til 18 juni i år, havde 145 handelsskibe på mere end 10.000 dwt forladt det britiske skibsregister, viser data fra Lloyds List Intelligence. Den totale mistede tonnage løber op i 12,3 mio. dwt, hvilket svarer til mere end en tredjedel af den registrerede flåde.

  Blandt de store rederier, der har fundet et andet flag, er CMA CGM og Wallenius Wilhelmsen.

  Antallet af britisk flagede skibe, der nu går gennem Hormuzstrædet er faldet markant, efter at området er erklæret for “høj risiko” for besætningsmedlemmer i området. BP meddelte i sidste uge, at de ikke længere ville benytte egne skibe ud og ind gennem Hormuzstrædet.

  Kilde: Lloyds List

  (Visited 7 times, 1 visits today)