Danske KEM Offshore kæmper for livet

  0
  REKLAMA

  KEM Offshore, der sejler teknikere til og fra havvindmølleparker, har foretaget en drastisk nedskrivning, fordi en politisk beslutning har gjort det muligt at sejle til og fra vindmølleparkerne med fartøjer med plads til 24 personer. Hovedparten af KEM Offshores skibe tager kun 12 personer, og det har stækket selskabets konkurrencekraft.

  KEM Offshore, der er startet af den tidligere industrifisker Knud Erik Møller, har dog ikke likviditetsproblemer på den korte bane.

  “Den aktuelle markedssituation for selskabets skibe og den nuværende kapitalstruktur giver dog efter ledelsens vurdering på længere sigt udfordringer for selskabets afviklingen af den samlede gæld, hvorfor ledelsen i samarbejde med selskabets pengeinstitut arbejder med en samlet rekapitaliseringsplan for selskabet”, heddet det i ledelsesberetningen.

  Og det fremgår videre, at det er Vestjysk Bank, der sidder ved roret:
  “Beslutning om salg af selskabets aktiver og aktiviteter træffes med indflydelse fra selskabets pengeinstitut”, hedder det videre i beretningen.

  KEM Offshore har i løbet af de sidste fem år tabt 65 mio. kr, mens gælden er vokset til 80 mio. kr. og egenkapitalen er i minus med godt 24 mio. kr.

  KEM Offshore ejes i dag af Knud Erik Møller sammen med sønnen Orla Steiniche Møller. Selskabet blev etableret for omkring 15 år siden og beskæftigede på et tidspunkt omkring 70 ansatte. I dag ligger antallet af medarbejdere på ca. 50.

  Selskabet leder nu efter en finansiel partner, der der ønsker at gå med ind i et ejerskab af KEM Offshore.

  “Vi har jo et selskab med faste kontrakter, med historik og kompetencerne i orden. En investor får et firma, der er selvkørende. Man skal ikke som ny ind og rydde op i firmaet. Vi har en høj gæld med renter, der har bragt os i en ond spiral, men for en fornuftig pris, får man et firma, der kører,” siger direktør Orla S. Møller ifølge avisen.

  Kilde: Jyske Vestkysten

  (Visited 6 times, 1 visits today)