Europæisk flådemission møder hård kritik

  0
  REKLAMA

  Den iranske udmelding kom i går på baggrund af Storbritanniens forslag om at opbygge en europæisk alliance for at beskytte skibe, der sejler gennem Hormuzstrædet.

  “Vi har hørt, at de har i sinde at sende en europæisk flåde til Den Persiske Golf, siger talsmand Ali Rabiei ifølge det iranske nyhedsbureau ISNA.
  Han tilføjer, at Iran betragter det i sig selv som en fjendtlig udmelding, der vil øge spændingen i området.

  Den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), udtrykte i fredags bekymring over situationen i området og ser positivt på forslaget.

  Det britiske forslag blev fremsat på baggrund af Irans tilbageholdelse af en olietanker, der sejlede under britisk flag.

  Britterne har sendt destroyeren HMS Duncan til området, der efter planen skal afløse den britiske fregat HMS Montrose, der hidtil har patruljeret i området.

  Mens det britiske forslag overvejes af de øvrige europæiske lande, har Sydkorea besluttet at støtte den amerikanske mission, som skal beskytte tankskibe i området ved at sende en flådeenhed til Hormuzstrædet, skriver den sydkoreanske avis Maekyung i dag på baggrund af oplysninger fra anonyme regeringskilder.

  Kilde: JP

  (Visited 5 times, 1 visits today)