Ukraine beslaglægger russisk tankskib

  0
  REKLAMA

  Efter en afhøring blev skibets 10 mand store besætning løsladt og transporteret tilbage til Rusland. Det sker efter at afhøringen havde vist, at den nuværende besætning ikke befandt sig om bord, da tankskibet sidste år blev brugt til at spærre Kerch Strædet.

  Den kortvarige spærring af Kerch Strædet skete i forbindelse med, at ukrainske flådefartøjer forsøgte at sejle gennem Kerch Strædet. Strædet adskilte tidligere Rusland og Ukraine, men efter at Rusland annekterede Krim halvøen, kontrollerer russerne nu begge sider af strædet.

  Russerne accepterer ikke fri passage af strædet, og da tre ukrainske flådedartøjer forsøgte at sejle igennem strædet, kom det til en ildkamp mellem russiske og ukrainske krigsskibe.

  Enkelte ukrainske marinesoldater blev lettere såret under ildkampen der endte med, at de tre ukrainske krigsskibe og deres besætninger blev opbragt af russerne.

  De tre ukrainske krigsskibe er fortsat tilbageholdt af russerne, og de 24 ukrainske marinesoldater risikerer at blive idømt op til 6 års fængsel for forsøg på ulovlig indtrængning i Rusland.

  Rusland har endnu ikke reageret på beslaglæggelsen af tankskibet. Ifølge uofficielle kilder, vil russerne ført undersøge sagen grundigt, hvorefter der derefter vil komme et passende svar.

  Redaktionen

  (Visited 7 times, 1 visits today)