Officielt: Dansk krigsskib til Hormuzstrædet

  0
  REKLAMA

  ”Regeringen deler bekymringen mht. den maritime sikkerhedssituation i Hormuz-strædet og har gennem de seneste uger været i tæt kontakt med allierede om situationen. For en søfartsnation som Danmark er det afgørende, at vores skibe kan sejle sikkert, siger udenrigsminister Jeppe Kofod i en skriftlig kommentar til DR Nyheder.

  ”Jeg hilser den britiske regeringsudmelding om en international maritim sikkerhedsindsats i området velkommen. Indsatsen vil have et stærkt europæisk aftryk. Regeringen ser positivt på et muligt dansk bidrag til en sådan indsats, men det er selvsagt noget, vi skal drøfte med Folketinget, når vi har mere klarhed om de konkrete opgaver og partnere”, siger udenrigsministeren.

  Forsvarsminister Trine Bramsen siger, at Søværnet er rustet til at løfte opgaven.

  ”Danmark vil dermed bidrage til overholdelsen af internationale konventioner og fri handel som aktiv søfartsnation. Dette vil vi naturligvis drøfte i rammen af Det Udenrigspolitiske Nævn. Danmark har et stærkt og kapabelt Søværn, som vil kunne bidrage aktivt og effektivt til denne type af opgave”, siger Trine Bramsen i en skriftlig kommentar til DR.

  Forsvarsministeren peger ikke på, hvilke enheder der i givet fald skal udgøre det danske flådebidrag.

  Kilde: DR Nyheder

  (Visited 5 times, 1 visits today)