Panamansk tankskib bugseret ind til Iran

  0
  REKLAMA

  En talsmand for det iranske udenrigsministerium Abbas Mousavi forklarer, at iranske styrker i overensstemmelse med internationale aftaler kontaktede produkttankeren og bugserede det ind til Iran for at gennemføre de nødvendige reparationer.

  Skibets chartrer, Mouj-al-Bahar General Trading, siger til Tradewinds at det ikke har været muligt at kontakte skibets besætning siden det forsvandt ind i iransk farvand, og at skibets AIS-sender er slået fra.

  Chartreren mener, at der reelt er tale om, at iranske styrker har kapret tankskibet.Ifølge chartreren er det panamansk indregistrerede tankskib irakisk ejet.

  Kilder i De Forenede Arabiske Emirater afviser at Riah har udsendt nødsignaler, mens kilder i den amerikanske efterretningstjeneste siger til CNN, at der er voksende sandsynlighed for, at Riah blev tvunget ind i iransk farvand.

  Imod at der er tale om den gengældelse de iranske styre har varslet, efter at britiske styrker har tilbageholdt en supertanker med iransk olie ved Gibraltar taler, at Rian er et meget lille tankskib, milevidt fra supertankeren Grace 1.

  Redaktionen

  (Visited 7 times, 1 visits today)