Maersk ændrer skibsruter efter angreb

  0
  REKLAMA

  “Vi beskytter vores værdier, men først og fremmest beskytter vi – og er meget forsigtige – når det kommer til sikkerheden for vores medarbejdere,” fastslog Søren Toft i interviewet i programmet “Squawk Box Europe” på CNBC torsdag.

  “Vi har mange skibe og besætningsmedlemmer, der går i gennem Hormuz Strædet hver dag, hver uge. Indtil nu har vi ikke stoppet vores service i området, men vi har ændret den vej skibene sejler, så vi har ændret ruten. Og vi overvåger situationen meget nøje,” hed det videre.

  Spændingerne i området er steget siden den amerikanske præsident trak landet ud af atomaftalen med Iran og nåede sin foreløbige kulmination med angrebene på de to tankskibe i Oman Bugten for godt en uge siden.

  Hormuz Strædet er vitalt for verdens olieforsyning, da det smalle stræde forbinder de store udskibningshavne for olie i Mellemøsten med nøglemarkederne i resten af verden.

  Maersk servicerer en fast rute mellem en række havne i det uroplagede område. “Men dog ingen iranske havne,” understregede Søren Toft.

  Redaktionen

  (Visited 4 times, 1 visits today)