USA: International koalition nødvendig

  0
  REKLAMA

  Den amerikanske udenrigsminister nævnte specifikt lande som Kina, Sydkorea, Indonesien og Japan som havende en “enorm interesse” i friheden til at sejle gennem Hormuz Strædet, hvor ca. en femte del af verdens olieeksport transporteres.

  “USA er parat til at løfte sin del, men enhver nation, der har en dyb interesse i at beskytte skibsruter, så energi (olie og gas, red.) kan flyttes rundt i verden og understøtte deres økonomier bliver nødt til at forstå den reelle trussel (..) mod deres landes økonomier, hvis vi ikke succesfuldt beskytter ruterne,” sagde Mike Pompeo på et møde i Florida ifølge Splash.

  Storbritannien har besluttet at sende 100 marinesoldater til Den Persiske Golf for at patruljere i Hormuz Strædet, mens USA tidligere har annonceret, at de vil sende 1000 mand afsted.

  I kølvandet på angrebene i sidste uge på to tankskibe i Oman Bugten er prisen for at tegne forsikringer på skibe i området vokset voldsomt, ligesom flere landet – her i blandt Danmark – har anbefalet rederierne at skærpe opmærksomheden ved sejlads i regionen.

  USA har peget på Iran som ansvarlig for angrebene og har offentliggjort billeder, som hævdes at understøtte påstanden. Der er imidlertid intet på billederne, der beviser påstanden.
  Flere internationale eksperter mener dog, at pilen peger på Iran som ansvarlig.
  Begrundelsen er, at det alene er Iran, der kan have gavn af nålestiksoperationerne mod olietransporterne i området. Iran ønsker at trække USA til forhandlingsbordet for at få lempet sanktionerne mod landet.

  Redaktionen

  (Visited 12 times, 1 visits today)