Norsk advarsel mod krydstogts-turisme

  0
  REKLAMA

  Advarslen kommer fra NHO Reiseliv, der varetager interesser for blandt andet virksomheder inden for netop turisme og fritidsliv.
  “Vi har et problem med masseturisme enkelte steder på enkelte tider af året, og det er stort set knyttet til krydstogter”, siger NHO’s direktør, Kristin Krohn Devold, til norsk TV 2 søndag aften, skriver Politiken.

  Hun frygter tilstande som i Venedig i Italien og Barcelona i Spanien, hvor indbyggerne kan se deres hverdagsliv forandret og den lokale infrastruktur påvirket negativt.

  I Norge er krydstogtsturismen stedet med 56 pct. på blot syv år, men det har ikke nødvendigvis givet penge i kassen hos de lokale, påpeger hun.

  “Andre, der er kommet kørende langvejs fra for at bo en uge på hotel, lægger mange penge. Men de kan næsten ikke komme frem på grund af krydstogtturisterne”, siger NHO-direktøren.

  De mange krydstogtskibe gør også Norge til et af de lande i Europa, hvor forureningen af svovldioxid og NOx er værst.

  En undersøgelse viste fornylig, at krydstogtskibene i de europæiske farvande sender ti gange mere kræftfremkaldende svovldioxid ud i luften end alle Europas 260 mio. biler tilsammen.

  Redaktionen

  (Visited 5 times, 1 visits today)