Bertram Rickmer´s på vej op igen

  0
  REKLAMA

  Spirit of Chennai forlod kinesiske havn Fuzhou søndag malet i Rickmers grønne farve på vej mod den amerikanske østkyst. Skibet er det første i en serie på ti, som Rickmers har i ordre på et kinesisk værft og som skal opereres af 2020seaways, der er kontrolleret af Rickmers Hamborg-selskab, Asian Spirit Steamship Company.

  Skibet, der om kort tid bliver fulgt af søsteren Spirit of Kolkata, er chartret af MSC for to år til en pris på f12.500 dollar/dag. Det er omkring 45 pct. mere end tilsvarende tonnage, men skyldes, at Spirit of Chennai er udstyret med en hybrid scrubber. Og hvis MSC udnytter en option på endnu et års charter, stiger prisen til 14.000 dollar/dag.

  Rickmers nye feederskibe er blandt de første i sin størrelse, der blive udstyret med scrubbere og dermed er parat til at overholde de nye svovlregulativer fra 2020. Hidtil er det mest containerskibe på mere end 12.000 TEU, der er blevet udstyret med scrubbere, skriver Splash.

  Det nye Rickmers selskab, Asian Spirit Steamship Company, bliver ledet af Søren Andersen, der tidligere har været chef for Rickmers Maritime Trust.
  Selskabet skal efter planen bygges op til at operere en flåde på 40 feeder containerskibe.

  Kilde: Splash

  (Visited 4 times, 1 visits today)